Zaterdag 22 juni hebben we deelgenomen aan het Korenfestival in Zevenbergen. Het was een gezellige middag met uitstekend weer en deelname van diverse koren uit de regio. Het Variakoor had een gevarieerd progamma onder leiding van Caroline in ’t Veen. Deze interum-dirigent wist met het koor een geweldig goed optreden te brengen. Na afloop kreeg zij en het koor veel complimenten en dat na 3 maanden samenwerken. Donderdag 4 juli was de laatste repetitie-avond voor de vakantie-periode. Deze avond in het Strooienhuis begon met een barbeque die luister werd bijgezet met het zingen van allerlei gezellige liedjes door alle leden en uiteraard met muziekale begeleiding. De voorzitter bedankte Wies en Riet, de tijdelijke accordeonisten, voor de fijne begeleiding tijdens de repetities en optredens.

Op 11 april is afscheid genomen van Kees van Vugt als dirigent. Kees kreeg een “warm” afscheid en Ria de Haas (voorzitter) wist met een dankwoord weer te geven dat iedereen, het bestuur maar zeker ook de leden, hem heel dankbaar zijn voor de afgelopen jaren.

Carolien in ’t Veen uit Roosendaal wordt de interim-dirigente. Onder haar leiding hoopt het koor op fijne, serieuze en gezellige repetities en geslaagde optredens.

Geslaagd optreden in Gasterij d’n Heerlijckheid.

In het onlangs geopende nieuwe Huize Haga was het koor op 26 januari uitgenodigd voor een middagoptreden. De mooie in frisse geschilderde ruimte was bij de aankomst van het koor al aardig bezet. Tijdens de generale repetitie (donderdag) werd er door de dirigent Kees van Vugt en 2 accordeonisten nog flink aan de accenten gewerkt, zodat het een goed optreden beloofde te worden. Dat is zeker gelukt en het vrolijke leuke herkenbare repertoire nodigde meerdere bewoners en bezoekers uit om enthousiast mee te doen. iedereen toeschouwers, personeel, dirigent en koorleden vonden het een erg gezellige middag met een zeer geslaagd optreden.

Voor meer informatie : www.variakoor.nl.

Als dank voor haar “ontembare’ inzet werden haar tijdens een afscheids-speech bloemen en een blijvende herinnering overhandigd. Het betreft een mooi mondgeblazen glazen beeldje waarop de koorleden staan afgebeeld.

Op 14 december in het verzorgingshuis Fendertshof bracht het koor de bewoners, vrijwilligers en personeel in kerststemming. Een mooi sfeervol kerstprogamma met zowel bekende klassieke als nieuwe kerstliederen werden vertolkt. De bewoners konden met de traditionele liedjes meezingen en genoten daar duidelijk van.

Op 22 oktober was hier in de Borgh een muzikale koormiddag. Meerdere koren waren aanwezig op deze mooie locatie met een echt podium.

Enkele van de nieuw ingestudeerde liedjes werden door ons gepresenteerd.

Variakoor tijdens Diner Chantant. Opbrengst diner wordt besteed aan Tovertafel voor bewoners van Fendertshof.

Variakoor bij Start van zaterdag inloopmiddag in de Meeshoeve

De laatste 4 weken werden meerdere optredens verzorgd. Zo was er op 31 mei een bezoek aan verzorgingshuis Lucia in Breda en op Pinksterzaterdag 3 juni deelname aan het Vòlkoren-festival in Middelburg. Er werden door ons koor moderne liedjes ten gehore gebracht soms gevoelig en dan weer heel vrolijk. Het publiek reageerde erg enthousiast hierop. Op 10 juni waren we welkom in verpleeghuis Leystroom in Breda. Hier verzorgde het koor een gezellige middag met klassieke meezingers en nummers uit het nieuwe repertoire. Zaterdag 24 juni waren we te gast op het korenfestival van smartlappenkoor La Misère in Zevenbergen. Het werd een echt feest waarbij de aanwezige koren zich allemaal van hun beste kant konden laten zien. Het was een geslaagde middag ondanks het feit dat de zon het af liet weten.

Vrienden van de Rabobank hebben voor ons koor een bedrag van 412,23 euro opgeleverd.
Met dank hiervoor.

error: Content is protected !!