Variakoor 15 jarig jubileum.

Variakoor Hoeven vierde op 1 mei het 15 jarig bestaan in het Strooienhuis te Hoeven.
Het bestuur en de leden waren om 12.00 uur aanwezig voor koffie met een heerlijk Brabants worstebroodje. De officiele opening was om 13.00 uur en er werden 2 ereleden en andere koren welkom geheten. Jan van Eekeren heeft het koor opgericht en samen met zijn vrouw Netty hebben zij zich jarenlang ingezet voor een gezellige sfeer. Daar werd aan gememoreerd met leuke anecdotes. Het huidige bestuur dat al vanaf de start aktief is kreeg van alle leden een welverdiend boeket aangeboden.
Daarna kon het feest beginnen. Het Variakoor opende als eerste met een mooi gezellig lied. De stemming zat er al snel in en na nog 6 nummers werd er plaats gemaakt voor het koor Doucement uit Roosendaal. Zij brachten een leuk repertoire zowel nederlands, engels en franstalig. Toen liet het shantykoor ’t Crayenest ui Roosendaal zich horen met mooie bekende en minder bekende zeemansliederen.
In de pauze was het tijd om de kelen te smeren en werden hapjes aangeboden door het Strooienhuis. Met een gezamelijke afsluiting zongen de koren, onder leiding van dirigent Louis van Gameren, het lied “Het kleine cafĂ©”. Beide koren werden daarna bedankt voor hun bijdrage aan een bijzonder gezellige middag. Het feest werd afgesloten met een heerlijk buffet voor leden en genodigden waarna het bestuur terug keek op een heel geslaagde dag.