Variakoor neemt deel aan Middelburg VÓLkoren

Op zaterdag 6 juni neemt het Variakoor uit Hoeven en omstreken voor de eerste keer deel aan Middelburg VÓLkoren.

Het Variakoor dat inmiddels zeven jaar bestaat staat onder leiding van Wim Luyten. Wekelijks repeteren de leden in het “Strooienhuis”. Hun repertoire bestaat tot heden toe uit Nederlandstalige liederen. Liederen van onder andere Benny Neyman, Dana Winner, Guus Meeuwis worden gezongen. Natuurlijk ontbreken onze regionale zangers Frans Bauer, Vader Abraham ook niet op ons repertoire. Momenteel hebben we veel optredens. Zaterdag jongstleden waren we aanwezig in Klundert, bij “Klundert Glundert”.De komende weken staan optredens gepland in Breda, Liesbos en Hoeven en 6 juni zijn we dus aanwezig in Middelburg. Wilt u ons daar ontmoeten? Wij zingen om 14.00 uur in de Oostkerk,om 15.00 uur op het Abdijplein.

Middelburg VÓLkoren startte in 1999 en heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld tot een volksfeest met duizenden bezoekers. En mèt de publieke belangstelling nam ook de belangstelling van koren toe. Voor deze 17e editie schreven zich maar liefst 225 koren in, waarvan er 165 een plaatsje kregen. Koren in allerlei genres: klassieke koren en popkoren, meezingkoren en kleine ensembles, gospelkoren en shantykoren en nog véél meer!.

Deze koren zorgen voor een ongekend feestelijke sfeer in Middelburg. Op zo’n dertig locaties in de oude binnenstad (herkenbaar aan de beachvlaggen) verzorgen zij hun optredens: op zaterdagmiddag en –avond en op zondagmiddag. Hart van het festival is het Abdijplein, waar op zondag vanaf 16.45 uur de gezamenlijke afsluiting plaatsvindt. De toegang tot het fesitval is gratis. Op iedere locatie liggen programma’s gereed, maar uitgebreide informatie is te vinden op middelburgvolkoren.nl.

Wilt u meer van ons weten?? Ga naar onze website: www.variakoor.nl